Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков по време на среща с посланиците на държавите от

...
Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков по време на среща с посланиците на държавите от
Коментари Харесай

Николай Денков и Мария Габриел се срещнаха с посланици от ЕС и САЩ

Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков по време на среща с посланиците на страните от Европейския съюз и на Съединените американски щати. 

 

Домакини на полемиката бяха премиерът и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Те показаха целите на държавното управление.

Акад. Денков и Мария Габриел за следващ път подчертаха, че главната външнополитическа тематика за България е влизането в Шенген и в еврозоната.

 

„ За да реализираме освен тези две цели, само че и с цел да подобрим действително живота на българските жители, е значимо да има постоянен парламент, който да одобри нужните закони “, коментира още премиерът. 

 

Той сложи акцент върху работата за реализиране на действително господство на закона в страната, което по думите му може да стане само посредством сериозна промяна на правосъдната система.

 

По време на среща с посланика на Съединените щати в нашата страна Кенет Мъртън, Денков бе безапелационен, че България ще засилва напъните си, с цел да покрие критериите на Съединени американски щати за отпадане на визовия режим.

 

Денков добави, че следва държавното управление да дефинира народен координатор по тази тематика. Той пое уговорката персонално да следи този развой. 

 

Двамата събеседници се съгласиха, че стратегиите за теоретичен и за студентски продан – Fulbright и Work&Travel, са положителни образци за чудесно съдействие.

Премиерът разгласи, че в кратки периоди България ще изпрати в Съединените щати най-малко две търговски аташета. 

 

Според дипломат Мъртън през последните няколко години американските вложители са се въздържали от активност у нас, най-вече поради политическата неустойчивост в страната. 

 

Българският министър председател акцентира ролята на Съединени американски щати за диверсификацията в областта на енергетиката и означи контракта с „ Уестингхаус “ за доставка на свежо нуклеарно гориво. По думите му, с цел да се завърши процесът на диверсификация, е належащо американското гориво да бъде лицензирано от Агенцията за нуклеарно контролиране.

Акад. Денков изясни желанията на България да вкара по-тежки санкции за трафик на хора. 

 

Министър-председателят и неговият посетител се сплотиха към общото мнение, че противодействието на дезинформацията е приоритет и за двете страни и ще работят дружно по него.

 

Те обсъдиха и сътрудничеството сред България и Съединени американски щати в региона на сигурността и защитата, както и подготовката на двустранно съглашение за обществена сигурност. Засегнаха и тематики като европейската интеграция на Западните Балкани.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР